Bel voor een melding van overlijden (dag & nacht)  

06 36 130 330

Ongeacht uw verzekering kunnen wij de uitvaart voor u verzorgen


Wat kost een gemiddelde begrafenis


Wat een begrafenis kost is soms lastig in één antwoord te geven. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen en hangen van veel factoren af. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een begrafenisplechtigheid met veel genodigden of juist een crematieplechtigheid in besloten kring. De verschillende keuzes spelen een belangrijk rol in het totale kostenplaatje van een begrafenis. Denk aan de hoeveelheid rouwkaarten, wat voor hapjes en drankjes wilt u geserveerd hebben, een rouwadvertentie in de krant, bloemen en welke kist.

Een gemiddelde begrafenis kost al snel tussen de 6.500 en de 9.500 euro. Afhankelijk van uw uitvaartwensen kan dit bedrag hoger of lager uitvallen.

De belangrijkste begrafeniskosten bestaan uit grafkosten. De kosten voor de begraafplaats zijn afhankelijk van de gemeente en het type graf. Deze grafkosten verschillen sterk per gemeente en liggen tussen de € 800 en € 7.000. U kunt zelf bepalen in welke gemeente de begravenis zal plaatsvinden.

Op de meeste begraafplaatsen is het plaatsen van een gedenksteen verplicht. De prijzen van een gedenksteen lopen sterk uiteen. Het hangt af van het materiaal, de steensoort, bewerking en omvang.

Wilt u meer informatie over de kosten van een crematie kijk dan op: uitvaartverzekeringwijzer.net/algemene-informatie/kosten-begrafenis/