Bel voor een melding van overlijden (dag & nacht)  

06 36 130 330

Ongeacht uw verzekering kunnen wij de uitvaart voor u verzorgen

Over Flow Uitvaart

Maak kennis met Lilian Kraaij


Als jong volwassene kreeg ik al snel te maken met stervensbegeleiding. Ik werkte als Z-verpleegkundige op een woongroep met oudere verstandelijk beperkte mensen die allemaal wel een familielid hadden verloren. Er werd veel over overleden dierbare gesproken in de groep. Ik heb daar een mooie eerste werkervaring t.a.v. stervensbegeleiding opgedaan. Wellicht was dit het eerste zaadje welke gepland werd om uitvaartbegeleider te worden.

In 2001 is mijn zoontje overleden aan de spierziekte SMA. Een zeer verdrietige, maar ook een waardevolle tijd. Het was de eerste uitvaart die ik samen met mijn man moest gaan regelen. Hoe verdrietig het ook was, het werd een prachtige uitvaartplechtigheid waar ik nu nog steeds met warme gevoelens op terugkijk.
Deze ervaring in zo'n moeilijke tijd gun ik u ook en zou daarom met u een passende en warme uitvaart regelen.

Na mijn verpleegkundige periode heb ik jarenlang een woonwinkel gehad met meubels en woonaccessoires. Alhoewel ik dit met veel liefde heb gedaan, miste ik echt betekenisvol werk. Ik ben toen de opleiding uitvaartbegeleider gaan volgen bij Après la Vie academie en heb deze succesvol afgerond. De beste beslissing ooit. Ik kan in dit vak al mijn gevoel en kwaliteiten toepassen.

Ik heb een open en spontane persoonlijkheid en ben altijd geïnteresseerd in andere mensen, nieuwsgierig naar het verhaal van het leven van een ander. Naast mijn sociale vaardigheden ben ik creatief, behulpzaam en ondernemend.  


Het afscheid eigen maken

Mijn hart gaat uit om een passend afscheid te organiseren welke bij het leven van de overledene past. Maar minstens net zo belangrijk vind ik dat de nabestaande(n) het afscheid eigen maakt. Het afscheid in alle lagen authentiek en kloppend maken. Samen stellen we een uitvaartceremonie samen die past. Om tijdens de uitvaartceremonie te laten zien wie de overledene was kunnen we gebruik maken van persoonlijke kenmerken. Dit kunnen persoonlijke quotes, woorden, teksten, hobby's, voorwerpen, kunst en muziek zijn. De uitvaart kan ook plaatsvinden op een locatie die bij de overledene past. Denk aan een tuin, kroeg, theater, standtent of boot.

Door vanuit mijn gevoel te ondernemen zal ik u met toewijding, zorg en aandacht begeleiden bij het maken van keuzes voor het afscheid. Luisterend naar uw wensen en vol met ideeën, gaan we stap voor stap de week van de uitvaart ervaren om samen tot een eigen en uniek afscheid te komen.

Mensen met een verstandelijke beperking

Mijn hart gaat onder andere uit naar mensen met een verstandelijke beperking. De onbevangenheid en directheid in hun verbale en nonverbale uitingen zijn door mijn werkervaring als groepsleidster op een woongroep bekend terrein. Wanneer mensen met een verstandelijke beperking te maken krijgen met een verlies van een naasten, is het belangrijk dat ze afscheid mogen nemen op hun manier. Om goed te kunnen rouwen en het gemis een plaats te geven is het belangrijk dat ze betrokken worden bij het overlijden van een dierbare. Het geeft de mogelijkheid om het verlies van een dierbare te verwerken..

Mensen met een verstandelijke beperking wonen veelal in een instelling of wonen begeleid. Het is belangrijk dat de medebewoners en de begeleiders de mogelijkheid krijgen om in de voor hun vertrouwde omgeving afscheid te nemen van hun huisgenoot, vriend, vriendin of cliënt.

Wilt u uw naasten of client informatie geven over de dood, kijk dan eens op allesoverdedood.nl. Allesoverdedood.nl is een website waar Steffie op een makkelijke manier alles uitlegt wat de dood is en alles wat te maken heeft met de dood. Ze geeft bijvoorbeeld uitleg wat begraven of cremeren is maar ook over wat condoleren is en hoe je omgaat met je verdriet als iemand er niet meer is. https://www.allesoverdedood.nl/nl/